Tárgyi feltételek

Nagy megtiszteltetés számunkra, ha egy család a legféltettebb kincsét, a gyermekét bízza ránk. Erre a megtiszteltetésre szeretnénk méltóvá lenni Isten jelenlétére támaszkodó hittel, lelkiismeretes munkánkkal, szép környezetünkkel, gazdag eszköztárunkkal.

Óvodánk Regionális Fejlesztés Operatív Programban Uniós támogatással épült. Az épületben 5 foglalkoztató, gyermekmosdó, öltöztető, 2 iroda, egyikben könyvtár működik, egy mozgásfejlesztő szoba és egy képességfejlesztő szoba áll rendelkezésre. Az óvodánk 450 adagos főzőkonyhával rendelkezik, amelyben a főzés új és korszerű körülmények között folyik. image
2014. szeptember 01-től a Hajdúböszörményi Baltazár Dezső Református Általános Iskola gyermekei részére biztosítjuk az étkezést. Óvodánk három mosogató helyiséggel, egy felnőtt étkezővel és egy tornaszobával rendelkezik. 2013-ban óvodánk udvari tárgyi feltétel rendszere bővült egy többfunkciós, műfüves Ovi-Foci pályával.

A mozgásfejlesztő eszközöket a tornaszertárban, az egyéb központi fejlesztő eszközöket a játékszertárban helyeztük el. Óvodánk rendelkezik még orvosi szobával és elkülönítő helyiséggel, mosókonyhával. 5 felnőtt mosdóval és egy akadálymentes mosdóhelyiséggel.

 A tárgyi feltételek kialakításának, folyamatos biztosításának szempontjai:
- A bútorok mérete a gyermekekhez illő legyen,
- Megfelelő mozgásteret biztosítsunk a gyermekek számára,
- A játékok, legyenek fejlesztőek, esztétikusak, tartósak,
- Az eszközök ne rejtsenek magukban balesetveszélyt!
- Törekedjünk a természetes alapanyagok használatára.
- A gondozás, a higiénia feltételei biztosítottak legyenek.
- Az udvar füves, tágas, esztétikus legyen, elsősorban természetes anyagokból készült eszközökkel szereljük föl. Legyen, homokozó, babaház mozgásfejlesztő eszközök, mászókák.
- Az udvari élethez változatos, mozgásfejlődést elősegítő eszközök szükségesek
- Az Ovi-Foci pálya megléte segíti a labdajátékok és a mozgás megszerettetését.image
- Az óvodai csoportok díszítése, hangulata igazodjék a keresztyén szellemiséghez, jelenjenek meg a helyi kulturális hagyományok. A bensőséges hangulat, a szokásrendszer érzelmi mozzanatainak kialakításához puha párnák, az óvó néni mesélő karszéke, takarók, növények, esetleg akvárium, terrárium.
- Olyan beltéri eszközök, amelyek a csoportszobában is lehetővé teszik a szabad játék idején a mozgásfejlődést. (pl. mászóház, Greiswald fal elemei).
- Legyen eszköztára a hitéleti nevelésnek, tevékenységeknek: Biblia, gyermekbiblia, flanel képek, bibliai tartalmú képeskönyvek, társasjátékok, bábok, református énekeskönyv, keresztyén gyermek énekgyűjtemény, stb. Ezeknek a kiválasztásánál fontos szempont az esztétikai nevelés, a hitelesség, a biblikus szemlélet érvényesítése.
- A szakmai munkát színvonalas szakmai könyvtár folyamatos fejlesztése segítse. Óvodánk családtámogató szemléletéből következik, hogy olyan könyvtári anyagokkal rendelkezünk, amelyeket az érdeklődő szülők kikölcsönözhetnek - mind a nevelés, mind a hitélet területén.

 Szülő várakozó

 

A bábtartók

Az elcsendesedés helye

Babakonyha

Mosdó

Ovi-Foci pálya

Csoportszoba

Öltöző

Építősarok

Vízi élet az óvodában