Az Úr a mi oltalmunk. Zsolt. 62, 9

Végre Halacskások lettünk, hiszen nagyon vártuk már a szeptembert, hogy elkezdhessünk óvodába járni. Sok kisgyerek gondolhatta ezt. Többen ismerősként érkeztek csoportunkba.
Volt, aki rendszeresen vett részt a tavalyi nyílt napok alkalmain, több gyereknek nagyobb testvére már az óvodánkba jár. A folyamatos beszoktatásnál anyukák és apukák kisérték gyermekeiket reggelente, együtt ismerték meg csoportunk szokásait, rugalmas napirendjét, óvodánk mindennapjait.Csoportszobánkat úgy igyekeztünk berendezni és kialakítani, hogy az otthonos, barátságos legyen. Mivel elég tágas, így van tere a mozgásos játékoknak, de a nagyméretű autó és a pihenésre alkalmas babzsákfotel is helyet kapott. Megtalálható az életkori sajátosságnak megfelelő játék- és eszközkészleten túl több olyan eszköz, tárgy, amit a gyerekek be tudnak vonni játékukba.
Szívesen játszanak kisebb- nagyobb dobozokkal, konyhai eszközökkel, sütnek, főznek száraztésztát, őszi terméseket, diót, makkot. Morzsoltak kukoricát, együtt sütöttünk almás pitét. Kedvencünk még a manós doboz, ami gesztenyét eszik.Folyamatosan ismerkedünk a rajzolás, festés különböző lehetőségeivel is. Számos alkotás készült már ceruzával, zsírkrétával, temperával. Öltözőnket díszíti az a nagyméretű kép, amin valamennyi kisgyerek tenyérnyomata színes halacskává változott. Nagyon szeretünk énekelni és már sok kedvenc mondókánk is van. Szívesen énekelünk Mennyei Édesatyánk szeretetéről és gondoskodásáról.

 

 

image

Játék közben

 

 

 

 

 

További képek a galériában